ONS COLLECTIEF

Cocktails & Lulverhalen is in 2015 ontstaan vanuit een groep jonge Amsterdammers met een voorliefde voor taal. We zijn vertalers, verhalenverzamelaars, schrijvers en concepters en we vonden dat de drempel van literaire avonden veel lager kon dan het toenmalige aanbod deed vermoeden.

We besloten daarom een toegankelijke taalavond te organiseren voor de creatieve industrie. Geen ingewikkeld literair voorlees-event, maar een dynamische verhalenavond waar experts uit verschillende hoeken hun meest verwonderende taalweetjes en -anekdotes zouden delen.

Het publiek zou deze verhalen mee naar huis nemen en later op verjaardagen doorvertellen aan anderen. Op die manier hoopten we een bijdrage te leveren aan de populariteit van taal onder onze generatiegenoten. De avond zou bovendien een ideale gelegenheid zijn om jong talent een podium te bieden.

Inmiddels zijn we niet meer weg te denken uit Doka, maar vind je ons in de zomer ook op verschillende festivals en staan we altijd open voor thema-uitstapjes op andere locaties.


COCKTAILS & LULVERHALEN WORDT MEDEMOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Wayfinders | Stories to Live by. Wayfinders helpt je organisatie aan een bedrijfsicoon, oftewel een ‘wayfinder’. Iemand uit de geschiedenisboeken met een inspirerend verhaal en een mentaliteit waar je gehele team zich in kan vinden. Dit icoon helpt jullie voortaan snel en constructief samen te werken vanuit een gedeeld perspectief.

Het Vertaalcollectief | Hét vertaalbureau voor de creatieve industrie. Het Vertaalcollectief is specialist op het gebied van vertalingen voor de creatieve industrie. De vertalers zijn zelf creatievelingen, nauwkeurige professionals die snappen hoe je een gevoel of intuïtie moet vertalen met respect voor de boodschap.

Today | Positive Impact. Today is een ontwerpbureau voor merkidentiteit. Ze bouwen aan merken met een ziel die gaan voor positieve impact.